zapraszam do dyskusji
Zapraszam do komentowania sprawy zaprezentowanej w reportaży TVP Kraków, która zbulwersowała mieszkańców Raciborowic i okolic.
Podzielcie się opiniami na temat, jakie by było najlepsze rozwiązanie, i jak pogodzić antagonizujące się strony?
liczę tez ja wyjście z jakąś inicjatywą.
Mieszkaniec Raciborowic.
Nowy użytkownik
A mi się wydaje, że to dobry pomysł.
jeśłi tylko się ktoś jeszcze zarejstruje, można będzie w spokoju pogadać nie tylko o księdzu i sklepie, ale o innych problemach.
Nowy użytkownik
Witam,tez uwazam ze trzeba przedsiewziac konkretne kroki zeby go wreszcie wywali z naszej parafii,sam napewno nie odejdzie bo ma z nami za dobrze a kasa leje sie szerokim struminiem do jego kabzy.
Jakieś propozycje?
może w najbliższą niedzielę dać po 1 groszu na składkę, wcześniej rozkleić ogłoszenia, albo wręcz wysłać proboszczowi list, że każdy grosz, który znajdzie na tacy, to jeden neizadowolony. Wtedy odczuje to także finansowo.
Nowy użytkownik
Ja nie chodze tu do Kosciola wiec mu nawet tego grosza nie dam
Nowy użytkownik
Ja poki co skutecznego rozwiazania nie widze ale uwazam ze probowac trzeba,poza mna z tego co wiem to wiele osob juz od dawna do tego Koscila nie chodzi tylko i wylacznie ze wzgladow na proboszcza i tych ludzi z kazdym dniem przybywa