zapraszam do dyskusji
Zapraszam do komentowania sprawy zaprezentowanej w reporta¿y TVP Kraków, która zbulwersowa³a mieszkañców Raciborowic i okolic.
Podzielcie siê opiniami na temat, jakie by by³o najlepsze rozwi±zanie, i jak pogodziæ antagonizuj±ce siê strony?
liczê tez ja wyj¶cie z jak±¶ inicjatyw±.
Mieszkaniec Raciborowic.
Nowy u¿ytkownik
A mi siê wydaje, ¿e to dobry pomys³.
je¶³i tylko siê kto¶ jeszcze zarejstruje, mo¿na bêdzie w spokoju pogadaæ nie tylko o ksiêdzu i sklepie, ale o innych problemach.
Narazie dwie osoby i admin.
Ja my¶lê, ¿e s± sposoby, by wywrzeæ na Ks. Proboszczu jak±¶ presjê, ¿eby odczu³, ¿e jest tylko gospodarzem w naszym imieniu, a nie biznesmenem na prywatnym poletku.
Nowy u¿ytkownik
Witam,tez uwazam ze trzeba przedsiewziac konkretne kroki zeby go wreszcie wywali z naszej parafii,sam napewno nie odejdzie bo ma z nami za dobrze a kasa leje sie szerokim struminiem do jego kabzy.
Jakie¶ propozycje?
mo¿e w najbli¿sz± niedzielê daæ po 1 groszu na sk³adkê, wcze¶niej rozkleiæ og³oszenia, albo wrêcz wys³aæ proboszczowi list, ¿e ka¿dy grosz, który znajdzie na tacy, to jeden neizadowolony. Wtedy odczuje to tak¿e finansowo.
Nowy u¿ytkownik
Ja nie chodze tu do Kosciola wiec mu nawet tego grosza nie dam
Nowy u¿ytkownik
Ja poki co skutecznego rozwiazania nie widze ale uwazam ze probowac trzeba,poza mna z tego co wiem to wiele osob juz od dawna do tego Koscila nie chodzi tylko i wylacznie ze wzgladow na proboszcza i tych ludzi z kazdym dniem przybywa